connection på nyår

Gott nytt år på er där ute
Men kanske mest gott nytt år till min käre vän Don Vito som just nu befinner sig på andra sidan jordklotet.
Käre kumpanjon:
Jag hade så gärna velat fira in 2011 med dig. Men för att det ska kännas bättre för mig och dig och den allmäna ordningen på jorden ska jag med några poetiska meningar föra våra själar samman denna nyår:

Denna kväll är speciell, för ikväll kommer vi att vara blodssyskon. Och vi kommer att ha samma blod som rinner genom våra ådror... eller samma sak i blodet iaf, nämligen några goda öl och kanske lite lyxdricka.

Jag kunde även bablat på med kända rader som "att vi tittar upp mot samma stjärnhimmel" men det är ju inte sant, eftersom du är på södra halvklotet och jag på norra.
Därför nöjer jag mig med att ha en ros (i äkta plast) i bröstfickan på kavajen ikväll för att hylla dig!

Käre Don Vito. Tack för detta året. Du är en så himla bra vän.
Jag tycker till och med om dig mer än Porterölen!
Så här mycket tycker jag om dig Don Vito
Hoppas du hittar någon riktig snygging att nyårskyssa kl 24.00
// Pippi Långstrump


Raggningsrepliker

Ett stort intresse jag har är att hitta på raggningsrepliker och google efter nya. De flesta är ju mest skrattretande, men faktum är att jag tror såna funkar bäst. Jag har aldrig provat någon sån, men jag tror att man skulle uppfattas som en modig person med jälitt bra humor om man drog en sån. Och HUR härligt är det inte med såna människor???
Här kommer iaf mina favoriter:

1. Om jag var en hund skulle jag vifta på svansen nu, men det är jag inte för jag är en hingst (kom på själv)
2. Av med kläderna snygging, det är insidan som räknas
3. Jag önskar att jag var skelögd så jag kunde se dig två gånger
4. Här är mitt nr, om du inte hittar någon bättre ikväll så ring!
5. Går du hit ofta eller?
6. Känner du lukten av rök? Det är jag som brinner för dig.
7. Hej. Ska vi lära känna på varandra?

Ska nog prova dom tror jag...
// Pippi Långstrump

Självdyrkan



Självdyrkan är något vackert! Så se till att dyrka dig själv (och mig och Don Vito så klart...). Då kommer du att bli vad du vill.
Jag kungen av världen i mitt huvud. Och i den världen bestämmer jag:

1. Vad som är viktigt
2. Vilka skönhetsideal som gäller (och det gör att alla är vackra. Men JAG är lite vackrare)
3. Att jante-lagen inte finns
4. Att alla tycker om mig. och ibland fattar folk inte ens själva hur mycket dom tycker om mig. (Åh, jag blir så glad när jag tänker på det)
5. Att allt är ett äventyr och att det finns något nytt att upptäcka hela tiden

// Pippi Långstrump

Ellen Ripley i Alienfilmerna


Detta är en hyllning till Alienfilmerna (mina absoluta favoritfilmer). De är de bästa för att:

Ellen Ripley inte är någon tönt som måste räddas av starka macho-killar. Det gör henne till den hetaste bruden i filmhistorien! Hon är självständig, modig och inte tillgjord som många kvinnliga karaktärer är i actionfilmer (och andra filmer). Ellen Ripleys karaktär är realistisk, för deflesta kvinnor är lika starka som henne (ok, psykiskt... kanske inte fysiskt). I alla fall de tjejer jag känner.
I de flesta actionfilmer finns det visserligen en tjej med som slåss, men hon måste alltid bli räddad av någon annan (en man) och så är det ju faktiskt inte alltid i verkligheten. Det finns inte en chans att det bara är män som kan rädda kvinnor och inte tvärt om. Och det finns inte en chans att det ALLTID är kvinnorna som behöver stöttas psykiskt (SOM DET ÄR I MÅNGA ACTIONFILMER). Jag känner många tjejer som många gånger har fått stötta mina killkompisar. Så det är skönt att det visas lite realism i Alienfilmerna!

Dessutom: Vem vill ha en tjej som hela tiden måste räddas?
Inte många skulle jag tro. Men för att även ge den svaga tjejen en "positiv" roll i filmen gör filmmakarna henne väldigt snygg och visar gärna någon nakenscen med henne.
Men frågan är om snygghet väger lika mycket som styrka?
Jag skulle tusen gånger hellre ha en tjej som var stark än en tjej som var svag men snygg. Så VARFÖR får männen i actionfilmer så ofta egenskapen "styrka" medan tjejerna får egenskapen "snygghet". Det är orättvist!

Nä, Alienfilmerna får dagens hyllning för att de visar verkligheten så bra. Se filmerna om du inte har sett dem!
// Pippi Långstrump


Ungkarlslivet

Jag och Don Vito har pratat på att flytta ihop någon gång och tillsammans leva ungkarlslivet i en liten lya (med egna rum så klart, man vill ju kunna vara ensam). Detta låter som en dröm för mig. Det beror på följande:

1. Don Vito och jag kan vara ärliga mot varandra och säga ex: "kan du gå, jag orkar inte med dig nu. jag vill vara ensam" utan att någon missförstår och blir ledsen. Detta är viktigt om man ska bo ihop med någon.

2. Varken Don Vito eller jag är särskilt sugna på att flytta ihop med den vi blir kära i och behöva dela ekonomi och andra tråkigheter som inte tillför något till förhållandet (och gör det svårare om man vill göra slut). Dessutom tror jag inte att det är bra att träffa den man är ihop med för mycket. Min mardröm är att växa ihop med min partner och glömma lite av sig själv. Man MÅSTE ha delade liv och det har jag bäst om jag inte bor ihop med personen. Don Vito och jag skulle vara självständiga TROTS att vi bodde ihop.

3. När vi är singlar kan vi ta hem vem vi vill, för Don Vito stör sig inte på att jag tar hem ligg och Jag skulle inte störa mig om Don Vito gjorde det heller.

4. Don Vito är jäkligt pålitlig och smart och därför delar jag gärna ekonomin med den människan.

5. Don Vito har respekt för mig och Jag har respekt för Don Vito.

Tilläggas bör dock att jag inte alls har något emot att vara ihop med någon. Jag vill bara inte bo ihop med människan. // Pippi Långstrump

Inställda nyårsplaner

Nu verkar det bli camping på nyår istället...hur ska detta sluta??? Jag behöver ju hitta en ny Alex innan jag går crazy. Eller ska jag ta och svara på Kims alla sms? Faktiskt åka dit och ha lite kul? Vad är det som stoppar mig gentligen? Fast jag tror att Kim har ADHD. Don Vito

Alex igen

Nu såg jag en bild på facebook. Fullständigt avtändande. Vad håller jag på med egentligen? Nej fy, jag hoppas verkligen på nyår. Det blir dj, band, värme, sol, snyggt lättklätt folk och många drinkar. Om jag inte får till det då är det fan sorgligt. Don Vito

komplimang eller konstaterande?

Jag har en upplevelse bland lakanen som jag fortfarande inte kan tolka riktigt. Det var nämligen så att mitt one-night-stand under hela akten upprepade om och om igen "jag är helt säker att jag har sett dig ute förut!". Eftersom jag inte var helt 100% säker på om jag ville interagera med denna varelse eller om jag faktiskt bara ville sova (Vi hade verkligen bara hamnat i samma säng av en händelse, så inga löften om sex från min sida) så kom denna replik upp gång på gång när jag verkade vilja sova. (jag var alltså på gränsen för full, därav sovandet) Problemet är i alla fall att jag vet inte om det skulle tolkas som "du är så snygg så jag minns dig från när jag bara har sett dig ute på stan" eller om det bara var ett simpelt konstaterande. Frågan kvarstår än idag.
Don Vito

komma-närmare-varandra-repliker

Det finns ju raggningsrepliker, som jag antar att vi alla här är hyffsat bekanta med. Men så finns det också de där replikerna som man använder för att få någon som sitter alldeles för långt bort att komma närmare. Alltså en person man redan känner, eller är åtminstone lite bekant med. Ibland förundras jag över hur totalt genomskinliga de är.
Några exempel:

"Åh, vad kallt det är här hos mig.." Här förväntas ju då den andre att säga "kom över till mig då" vilket gör att person nummer ett inte nödvändigtvis måste känna sig som initiativtagaren. Det gör det hela dock mycket jobbigare för person nummer två, som nu helt ofrivilligt blir initiativtagaren. Hur man än svarar på detta uttalande så kan det ju bli en invit. Säger denne "inte här" så blir det ju en "kom in i värmen hos mig", men om svaret är "ah, här med" så blir det ju "kom så värmer vi varandra. Det är klurigt det där, och minst sagt jobbigt om man precis sitter och tänker "åh, jag gillar den här personen, trevlig typ, vi kan prata så bra" och så visar det sig att den andre vill bli fysisk. Ibland är det ju bara trevligt förstås, men jag pratar om de gånger man faktiskt inte har något sånt i baktankarna.

"Är du inte kall? Vill du låna min jacka?" Klassiker. Funkar väl mest för killar till tjejer dock. Om man är tjejen blir ju det hela lite svårt. Jobbigt om det skulle vara så att man faktiskt fryser, men vill inte låna just hans jacka...

"Jag tror du är skyldig mig någonting" Den är lite jobbig om man inte har insett själv vilka signaler man har sänt ut. Det var ju bara på skoj? Eller? Funkar dock väldigt bra för personen som säger det, då det får den andre att känna sig lite skyldig och helt enkelt gå med på lite närkontakt.

Vad är era bästa komma-närmare-varandra-repliker?

Don Vito

I desperation!

Det är så jobbigt att bli avvisad sex! Alla tar det lite personligt även om det är helt onödigt eftersom det förmodligen bara har att göra med den andra personen. Ändå händer det ofta att den avvisade blir desperat att bevisa att den inte har förlorat något (typ stoltheten?).
Många kan även ta det personligt om den andra inte kommer.
Därför har jag två såna exempel som hänt på riktigt. NJUUUUUT:

1. i början av ett förhållande
Den andra: Vill du ha sex?
JAG: Nä, vi väntar med det...
Den andra: Aha... Skyll dig själv om du inte vill komma till 7e himmelen då!

2. efter ett one night stand-knull där jag inte kom och vi ligger i sängen och har båda vaknat
JAG: Vad är klockan?
Den andra: (tittar på sin manuella klocka) hon är fyra
JAG: Aja men då är det fortfarande natt och bussen går inte än..
Den andra: Nä klockan är nog fyra nästa dag skulle jag tro. Vi höll på ganska länge inatt ju. typ 4h och jag är ju ganska uthållig. så vi behövde nog sova ut lite...
(Det visade sig sen att klockan var 4 på natten. och det Den andra hade trott var 4 h var 1 h...)

Skriv gärna och berätta en egen historia du varit med om.
Det lär ju finnas fler desperata saker som killar och tjejer där ute hävt ur sig!
// Pippi Långstrump


Signaler

Idag bevisade jag hur jobbigt svensk jag är! Jag var nyss på stan och träffade då en ybertrevlig tjej som är utbytesstudent här i sverige. Vi har bara setts två gånger tidigare på en lektion vi har gemensamt i skolan, men eftersom hon inte är en stel svensk så har hon inte varit blyg att prata med mig, och eftersom jag tycker att jag är väldigt "osvensk och inte alls stel" (nej, jag är ingen stel svenne yo!) så har jag bara tyckt att det varit trevligt (vilket det varit).
MEN! Denna tjej är inte snål med kroppskontakt och hon brukar ta mig i handen och krama mig flera gånger under en konversation. Och DETTA är ju INTE särskillt svenskt, eftersom det innebär att man måste stå mindre än en meter från varandra när man pratar. Det enda tillfället då detta anses vara ett "svenskt beteende", är när personerna är kära.
Därför blev jag VÄLDIGT VÄLDIGT illa till mods idag när hon började hålla mig i handen. Inte för att hon är läskig utan för att Jag faktiskt inte är singel. Jag menar TÄNK om någon av min partners vänner skulle se och tro att jag höll på med någon annan. Dessutom vet jag ju inte säkert om hon stötte på mig eller om man bara gör så i hennes land.
En enda fråga började rusa genom mitt huvud: HUR SKA JAG TOLKA SIGNALERNA???
Och det var DÅ som jag kom på att jag har en mun att prata med och det jag kan använda den till är att:

1. fråga henne vad signalerna betyder... men det gjorde jag inte för det hade hon kanske tyckt varit konstigt och jag vill ju gärna vara kompis med henne och inte skrämma iväg henne med min svenskhet än.

2. Förklara för min partner att "Nej, jag stöter inte på någon annan" om nu någon skulle ha sett och brytt sig om att jag höll någon annan i handen. Men det händer förmodligen inte eftersom detta inte är gossip girl. Dessutom är det väl INGET fel med att hålla en kompis i handen?

Nä, jag orkar inte ens tänka på detta mer. det är så svårt att förstå sig på hur man ska tolka alla "signaler" som finns i samhället. Kan inte alla bara prata!!! Det vore så skönt om man visste EXAKT vad alla menade. Och alla skulle förstå varandra mycket bättre då. Och världen skulle bli mer öppen.
//Pippi Långstrump

Lev livet som du vill

Det är så jag brukar tänka. Synd bara att man ibland måste anpassa sig till andra och gå på tå då och då för att inte förstöra andras tillvaro. För förstör man viktiga personers tillvaro så kan de förstöra ens egen tillvaro... Det gäller helt enkelt att vara smart. Sen ska man ju inte slicka röv heller. Gå på tå, men sätt ner hälen så fort du börjar bli lite trött i tårna. Livet är för kort för att hata någon. Älska alla du inte känner och om de visar sig vara hemska människor, move on.

Dagens livslektion från er alldeles egen Don Vito

Alex

Nu har jag inte träffat Alex på flera veckor. Vi skulle ju ses för några dagar sen, men det blev inget. Jag vet inte vem som vill mest längre, egentligen? Skulle det bli ett hett och stormigt möte, eller bara pinsamt och krångligt? Det är ju det jag vill veta. Jag vill inte ha något mer. Jag vill helt enkelt vara fri som en fågel. Jag ser möjligtvis ett förhållande långt borta i horisonten. Kanske. Men nu vill jag bara leva som den eftertraktade ungkarl jag är.
Frågan är dock, vem hade gått ner på vem? Man vill ju inte göra det först, men Alex hade definitivt inte gjort det först. Men jag har ju också en ganska stark vilja...
Förhoppningsvis träffar jag en annan Alex på nyår. Gärna av längre modell.
Kan inte sluta tänka på hur det hade varit att träffa Alex, nu när vi bor så nära. Det är ju så enkelt egentligen. Bara att springa över. Varför kan inte båda vilja samtidigt? Hela tiden. det är ett svårt spel att spela. Vem är det som letar efter bekräftelse egentligen?
Don Vito

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0